سخنگوی شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان از حضور احزاب، گروهها و تشكلها در همه انتخاباتها استقبال میكند اما نظر شورای نگهبان در مورد صلاحیت افراد پس از زمان ثبت نام آنها اعلام میشود.
به گزارش فارس، عباسعلی كدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروز شنبه پس از آنكه آخرین مصوبات بررسی شده در شورای نگهبان را اعلام كرد، در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره موضعگیری یكی از روزنامهها در خصوص رد صلاحیت سید محمد خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری آینده گفت: شورای نگهبان از حضور احزاب، گروهها و تشكلها چه در انتخابات ریاست جمهوری و همچنین انتخابات مجلس استقبال میكند.
كدخدایی گفت: من موضع شورای نگهبان را در دو جلسه در خدمت دانشجویان و در رادیو گفتگو سخن گفتم و در این باره اعلام كردم و مجددا اعلام میكنم كه شورای نگهبان در زمان قانونی و آن هم پس از ثبت نام افراد در انتخابات درباره صلاحیت افراد سخن میگوید و اظهارنظر و گمانهزنیها برعهده خود افراد است.
خبرنگاری نظر شورای نگهبان را درباره رای اعتماد مجلس به علی كردان و تصدی وزارت كشور توسط او سئوال كرد كه كدخدایی پاسخ داد: این موضوع ارتباطی با شورای نگهبان ندارد و هر شخصی كه از سوی دولت محترم معرفی و مجلس محترم به آن رای اعتماد دهد برای شورای نگهبان قانونی و محترم است.
كدخدایی درباره اظهارنظر افشار رئیس ستاد انتخابات كه گفته بود انتخابات آینده حتما رایانهای برگزار میشود، گفت: شورای نگهبان نیز اساسا با برگزاری رایانهای انتخابات مخالفتی ندارد اما باید كارها طوری طراحی شود و هماهنگیها به گونهای صورت گیرد كه در اجرای انتخابات خللی وارد نشود؛ وزارت كشور تجربهای را در برگزاری انتخابات رایانهای در انتخابات مجلس هشتم به دست آورده و هم اكنون كمیتههایی دراین باره تشكیل شده و شورای نگهبان نیز نماینده خود را به این شورا فرستاده است.
كدخدایی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر ابقای هیئت رئیسه شورای نگهبان گفت: در جلسه چهارشنبه هفته گذشته در این باره رایگیری شد و جنتی مجددا به عنوان دبیر شورا، علیزاده قائم مقام و من نیز به عنوان سخنگو همچنان به كار خود ادامه خواهیم داد.
خبرنگاری از كدخدایی پرسید كه حكم توقف سنگسار هفته گذشته از سوی سخنگوی قوه قضائیه اعلام شد، آیا این یك قانون است یا به صورت یك بخشنامه اجرا شده است و آیا این مسئله بر اثر فشارهایی است كه رسانههای غربی به اجرای این حكم در ایران آوردهاند، كه كدخدایی پاسخ داد: آن چیزی كه سخنگوی محترم قوه قضائیه اعلام كردهاند بخشی از قانون مجازات اسلامی است كه نسخه جدید آن هم اكنون در دست بررسی است و امیدواریم هرچه زودتر به تصویب برسد اما مسلما این مسئله بر اثر فشار رسانههای غربی نبوده و تجربه ثابت كرده است كه جمهوری اسلامی ایران بر اثر فشارهای بیگانگان از مواضع خود عقبنشینی نمیكند.
وی در مورد اصلاح بخشی از قانون انتخابات كه توسط مسئولین وزارت كشور اعلام شده بود گفت: البته در مورد موضعگیریهای دیگران آنها باید صحبت كنند اما مترصد آن هستیم كه شاهد قانون جامع انتخابات باشیم و امیدواریم هرچه زودتر وزارت كشور آن را به مجلس تقدیم كند و تا سال آینده به دست مجریان برسد. اصلاح قانون انتخابات نیازمند زمان بیشتری است و باید به طوری اصلاح شود كه همه اقشار، جناحها و دستهجات سیاسی به نحو بهتری بتوانند در انتخابات شركت كنند و شورای نگهبان نیز بتواند نظارت بهتری بر انتخابات داشته باشد.
خبرنگار دیگری از كدخدایی در مورد حضور عبداله نوری و موضع رسمی شورای نگهبان درباره صلاحیت یا عدم صلاحیت او پرسید كه كدخدایی پاسخ داد: شورای نگهبان در زمان مقرر قانونی در این باره اظهارنظر میكند.
* فرجام آخرین مصوبات بررسی شده در شورای نگهبان
سخنگوی شورای نگهبان همچنین در مورد لایحه اصلاح قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث گفت: این لایحه كه به دلیل حواشی در برخی از رسانهها از سروصدایی برخوردار شد میتواند در اجرا كمك زیادی به پرداخت خسارتهای بیمهگران در مقابل حوادث انجام دهد.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: بر اساس این لایحه شركتهای بیمه با عقد قراردادی، خسارت ناشی از حوادث را به همه افراد به صورت یكسان پرداخت خواهند كرد.
كدخدایی دراین باره گفت: این لایحه كه ابتدا به دلیل فقدان منبع مالی و چند ایراد دیگر به مجلس بازگشت در جلسه مورخ 16 تیر سال جاری مطابق با اصل 85 قانون اساسی با اصلاحاتی به تصویب كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی رسید و در جلسه اخیر شورای نگهبان با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغایر با موازین شرح و قانون اساسی شناخته نشد.
كدخدایی درباره لایحه شورای حل اختلاف گفت: این لایحه با حضور شاهرودی رئیس قوه قضائیه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نمایندگانی از شورای نگهبان در كمیسیونهای مجلس حاضر شدهاند و با همكاری شورای نگهبان قوه قضائیه و مجلس در جلسه 18 تیرماه كمیسیون قضائی و حقوقی مجلس مورد بررسی و تصویب قرار گرفت و در جلسه اخیر شورای نگهبان با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغایر با موازین شرح و قانون اساسی شناخته نشد.
وی درباره لایحه اصلاح قانون تاسیس مدارس غیر انتفاعی مصوب 5 خرداد 1367 گفت: این مصوبه كه به دلیل اشكال در خصوص آرای شورای نظارت استانها به مجلس بازگردانده شده بود با اصلاحیهای در جلسه مورخ 6 مرداد سال جاری مطابق اصل 85 قانون اساسی به تصویب كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی رسید و در جلسه مورخ 19 ماه جاری در شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغایر با موازین شرح و قانون اساسی شناخته نشد.
كدخدایی درباره تصویب احكام و مصوبات بیست و سومین كنگره اتحادیه جهانی پست (UPU) در سال 2004 میلادی در بخارست منعقد شد، گفت: این لایحه با اصلاحاتی در جلسه مورخ 6 مرداد سال جاری به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در جلسه مورخ 16/5/87 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغایر با موازین شرح و قانون اساسی شناخته نشد.
كدخدایی در مورد لایحه موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف در مورد مالیاتهای بر درآمد و سرمایه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت كویت گفت: این لایحه در جلسه 6 مرداد جاری مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و در جلسه اخیر شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغایر با موازین شرح و قانون اساسی شناخته نشد.
كدخدایی در مورد اصلاحیه اساسنامه شركت مادر تخصصی سازمان صنایع كوچك و شهركهای صنعتی ایران كه در جلسه 19 تیر سال جاری به تصویب هیئت وزیران رسید، گفت: این اصلاحیه در جلسه اخیر شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغایر با موازین شرح و قانون اساسی شناخته نشد.
كدخدایی درباره لایحه موافقت تجارت ترجیحی جمهوری اسلامی ایران و سوریه گفت: این لایحه كه با هدف گسترش تجارت دوجانبه و ارتقای فضای جدید روابط اقتصادی میان دو كشور ایجاد شده با درنظر گرفتن قوانین روابط تجاری در شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغایر با موازین شرح و قانون اساسی شناخته نشد.
سخنگوی شورای نگهبان درباره الحاق جمهوری اسلامی ایران به ضمائم سه، چهار و ششم كنوانسیون جلوگیری از آلودگی كشتیها گفت: این مصوبه به شورای نگهبان ارسال شد و پس از اصلاح برخی موارد در جلسه اخیر شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده، مغایر با موازین شرح و قانون اساسی شناخته نشد.